Firma en Digital.CSIC (*)
Fuente, Miguel Ángel de la
 
Centro o Instituto
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Lípidos
 
Categoría Profesional
Investigador Científico
 
Especialización
El objetivo general del grupo es aumentar las propiedades saludables de la fracción lipídica de los productos derivados de rumiantes (lácteos y carne). Mejora del perfil en ácidos grasos de productos lácteos y carne de rumiantes, modificando la alimentación del ganado principalmente con suplementos ricos en PUFA o mediante la utilización de microorganismos probióticos. Estudio la calidad y trazabilidad de la fracción lipídica de productos lácteos enriquecidos durante los diferentes procesos tecnológicos y posterior conservación. Estudio de la fracción lipídica en leche humana incluyendo componentes minoritarios pero de elevada actividad biológica (CLA, fosfolípidos) Desarrollo de métodos cromatográficos para identificación de componentes minoritarios en lípidos. El objetivo final es la obtención de productos y derivados lácteos y de rumiantes que aporten un valor añadido a la salud humana.
 
Email
ma.delafuente@csic.es
 
 
 
 

Resultados 61-80 de 115.

DerechosPreviewFecha Public.TítuloAutor(es)Tipo
61closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Fatty acid and conjugated linoleic acid isomer profiles in human milk fatLuna, Pilar CSIC ORCID; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
62closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1993Fatty acid composition of the triglyceride and free fatty acid fractions in different cows-, ewes- and goats-milk cheesesFuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
63openAccessfeedmeat.pdf.jpg2021Feeding algae meal to feedlot lambs with competent reticular groove reflex increases omega-3 fatty acids in meatGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Peña Blanco, Francisco; Núñez Sánchez, Nieves; Requena Domenech, Francisco; Martínez Marín, A. L.artículo
64closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Gas chromatography and silver-ion high-performance liquid chromatography analysis of conjugated linoleic acid isomers in free fatty acid form using sulphuric acid in methanol as catalystLuna, Pilar CSIC ORCID; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
65openAccess2018Grape pomace in ewes diet: Effects on meat quality and the fatty acid profile of their suckling lambsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Guerra-Rivas, C.; Gallardo, Beatriz; Lavín, Paz CSIC ORCID ; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Manso, Teresaartículo
66openAccessidentifiprocedu.pdf.jpg2019Identification and quantification of dimethyl acetals from plasmalogenic lipids in lamb intramuscular fat under different derivatization proceduresGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Rodríguez-Pino, Valle CSIC ; Martínez Marín, A. L.; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
67closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1992Improved gas chromatographic method for the determination of the individual free fatty acids in cheese using a capillary column and a PTV injectorJuárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
68openAccessinfluenreflex.pdf.jpg2022Influence of dietary algae meal on lipid oxidation and volatile profile of meat from lambs with competent reticular groove reflexAvíles Ramírez, Carmen; Vioque Amor, Montserrat; Polvillo Polo, Oliva; Horcada Ibáñez, Alberto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Martínez Marín, A. L.artículo
69closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2008Influence of diets rich in flax seed and sunflower oil on the fatty acid composition of ewes' milk fat especially on the level of conjugated linoleic acid, n-3 and n-6 fatty acidsLuna, Pilar CSIC ORCID; Bach, Alex; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
70closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1997Infrared and atomic spectrometry analysis of the mineral composition of a series of equine sabulous material samples and urinary calculiDíaz-Espiñeira, Montse; Escolar, Elena; Bellanato, Juana CSIC ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
71closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgsep-2012Inhibition of ∆9-desaturase activity with sterculic acid: Effect on the endogenous synthesis of cis-9 18:1 and cis-9 trans-11 18:2 in dairy sheepBichi, Elena CSIC; Toral, Pablo G. CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo
72openAccessintramuscuingred.pdf.jpg2019Intramuscular fatty acid profile of feedlot lambs fed concentrates with alternative ingredientsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Galisteo, Olalla O.; Avíles Ramírez, Carmen; Peña Blanco, Francisco; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Núñez Sánchez, Nieves; Martínez Marín, A. L.artículo
73openAccessintramuslamb.pdf.jpg2021Intramuscular fatty acids in meat could predict enteric methane production by fattening lambsRequena Domenech, Francisco; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Martínez-Miró, Silvia; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Hernández, Fuensanta; Martínez Marín, A. L.artículo
74closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1999Isomerization of lactose catalyzed by alkaline-substituted sepiolitesFuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Rafael, Eduardo de; Villamiel, Mar CSIC ORCID ; Olano, Agustín CSIC artículo
75openAccessAmorim et al. 20-6-2021 JFCA.pdf.jpg2021Lipid classification of fish oil omega-3 supplements by 1H NMR and multivariate analysisAmorim, Tatiane Lima; Granato, Álisson Silva; Oliveira Mendes, Thiago de; Leal de Oliveira, Marcone Augusto; Amarante, Giovanni Wilson; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID artículo
76closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Lipid composition of Brazilian chocolates and chocolate products with special emphasis on their fat origin and trans C18:1 Isomeric profileAmorim, Tatiane Lima; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Leal de Oliveira, Marcone Augusto; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID artículo
77closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Los nutrientes de la leche en la salud cardiovascularJuárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Fontecha, F. Javier CSIC ORCID artículo
78closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1995Manganese and zinc analysis in milk by microwave oven digestion and platform graphite furnace atomic absorption spectrometryFuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Guerrero, Gonzalo CSIC; Juárez, Manuela CSIC ORCID artículo
79closedAccess2011Milk composition and fatty acid profile of residual and available milk from ewes fed with diets supplemented with different vegetable oilsGómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Bodas, Raúl CSIC ORCID; Mantecón, Ángel R. CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID ; Manso, Teresaartículo
80closedAccess2010Milk fatty acid profile and dairy sheep performance in response to diet supplementation with sunflower oil plus incremental levels of marine algaeToral, Pablo G. CSIC ORCID ; Hervás, Gonzalo CSIC ORCID ; Gómez-Cortés, Pilar CSIC ORCID ; Frutos, Pilar CSIC ORCID ; Juárez, Manuela CSIC ORCID ; Fuente, Miguel Ángel de la CSIC ORCID artículo