MV_Calvo.jpg picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Calvo, Maria V.
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Bioactividad y análisis de alimentos. Grupo de Biomarcadores Lipídicos en Alimentación y Salud
 
Categoría Profesional:
TSATP G1
 
Especialización:
Estrategias para el enriquecimiento de componentes lipídicos minoritarios pero de elevada actividad biológica como CLA, ácidos Omega-3, fosfolípidos y esfingolípidos, para la prevención de enfermedades cardiovasculares, deterioro cognitivo leve asociado a la edad y mejora del desarrollo cognitivo de recién nacidos.
 
Email:
mv.calvo@csic.es
 
Perfil en Google Scholar:
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 25 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012A quick, optimized method for routine analysis of essential and trans-octadecenoic acids in edible fats and oils by GLCRodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgMay-2019A scale-up process for the manufacture of reduced-cholesterolbutter using beta-cyclodextrinAlonso, Leocadio; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Activities, bioavailability, and metabolism of lipids from structural membranes and oils: Promising research on mild cognitive impairmentPérez Gálvez, Antonio  ; Garrido Fernández, J.  ; Jarén-Galán, Manuel  ; Calvo, Maria V.  ; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier  artículo
4openAccessalterations_fatty_acid_composition_infant_formulas_UHT_milk_storage.pdf.jpg13-May-2019Alterations in the fatty acid composition in infant formulas and ω3-PUFA enriched UHT milk during storageRodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  ; Alonso López, Leocadio artículo
5embargoedAccessapplicaseed.pdf.jpg2020Application of a novel approach to modelling the supercritical extraction kinetics of oil from two sets of chia seedsVillanueva, D. ; Fornari, Tiziana  ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  ; Coelho, Jose A. P.; Filipe, Rui M.; Stateva, R. P.artículo
6openAccessCalvo et al 2020- Appaisal suitability two stage estraction proccess com....pdf.jpg2020Appraisal of the suitability of two-stage extraction process by combining compressed fluid technologies of polar lipid fractions from chia seedCalvo, Maria V.  ; Villanueva, D. ; Castro-Gómez, Pilar ; Fornari, Tiziana  ; Fontecha, F. Javier  artículo
7openAccessBioactive milk lipids.pdf.jpg2011Bioactive Milk LipidsFontecha, F. Javier  ; Rodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Juárez, Manuela  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Changes in lipolysis and volatile fraction of a goat cheese manufactured employing a hygienized rennet paste and a defined strain starterCastillo Lozano, Inmaculada; Calvo, Maria V.  ; Alonso López, Leocadio ; Juárez, Manuela  ; Fontecha, F. Javier  artículo
9closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Characterization of naturally goat cheese enriched in conjugated linoleic acid and omega-3 fatty acids for human clinical trial in overweight and obese subjectsSanturino-Fontecha, Cristina; Calvo, Maria V.  ; Gómez-Candela, Carmen; Fontecha, F. Javier  artículo
10openAccessCalvo et al. 2020 Comprehensive characterization of neutral and polar li....pdf.jpg2020Comprehensive characterization of neutral and polar lipids of buttermilk from different sources and its milk fat globule membrane isolatesCalvo, Maria V.  ; Martín-Hernández, María Carmen; García-Serrano, Alba M. ; Castro-Gómez, Pilar ; Alonso Miravalles, Loreto; García-Martín, Rosa; Megino, Javier; Alonso López, Leocadio ; Fontecha, F. Javier  artículo
11embargoedAccessconcenratpost.pdf.jpg2020Concentrates of buttermilk and krill oil improve cognition in aged ratsGarcía-Serrano, Alba M. ; Tomé-Carneiro, Joao ; Crespo, M. Carmen; Calvo, Maria V.  ; Pereda-Pérez, Inmaculada; Baliyan, Shishir; Burgos-Ramos, Emma; Montero, Olimpio; Dávalos Herrera, Alberto; Venero, César ; Visioli, Francesco; Fontecha, F. Javier  artículo
12openAccessConsumption_Santurino_Art2020.pdf.jpg2020Consumption of goat cheese naturally rich in omega-3 and conjugated linoleic acid improves the cardiovascular and inflammatory biomarkers of overweight and obese subjects: A randomized controlled trialSanturino-Fontecha, Cristina; López-Plaza, Bricia; Fontecha, F. Javier  ; Calvo, Maria V.  ; Bermejo, Laura M.; Gómez-Andrés, David; Gómez-Candela, Carmenartículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2003Determination of cholesterol oxides content in milk products by solid phase extraction and gas chromatography-mass spectrometyCalvo, Maria V.  ; Ramos, Lourdes  ; Fontecha, F. Javier  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2007Effect of a hygienized rennet paste and a defined strain starter on proteolysis, texture and sensory properties of semi-hard goat cheeseCalvo, Maria V.  ; Castillo, I.; Díaz-Barcos, V.; Requena, Teresa  ; Fontecha, F. Javier  artículo
15openAccessmolecules-23-01789.pdf.jpg20-Jul-2018Effect of beta cyclodextrin on the reduction of cholesterol in ewe’s milk manchego cheeseAlonso López, Leocadio ; Fox, Patrick F.; Fontecha, F. Javier  ; Calvo, Maria V.  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2020Effect of gestational age (preterm or full term) on lipid composition of the milk fat globule and its membrane in human colostrumPérez Gálvez, Antonio  ; Calvo, Maria V.  ; Megino, Javier; Aguayo-Maldonado, Josefa; Jiménez-Flores, Rafael; Fontecha, F. Javier  artículo
17openAccessGrasa láctea.pdf.jpg2014Grasa láctea: una fuente natural de compuestos bioactivosCalvo, Maria V.  ; Castro-Gómez, Pilar ; García-Serrano, Alba M. ; Rodríguez Alcalá, Luis M. ; Juárez, Manuela  ; Fontecha, F. Javier  artículo
18openAccessChamekh et al 2020_Impact of management system and lactation stage on fa....pdf.jpg2020Impact of management system and lactation stage on fatty acid composition of camel milkChamekh, Latifa; Calvo, Maria V.  ; Khorchani, Touhami; Castro-Gómez, Pilar ; Hammadi, Mohamed; Fontecha, F. Javier  ; Yahyaoui, Mohamed Habibartículo
19openAccessLípidos bioactivos.pdf.jpg2014Lípidos bioactivos en productos lácteosRodríguez Alcalá, Luis M. ; Calvo, Maria V.  ; Villar-Tajadura, M. Antonia ; Castro-Gómez, Pilar ; Holgado, Francisca  ; Juárez, Manuela  ; Fontecha, F. Javier  artículo
20openAccessinsectosdietas.pdf.jpg2016Los insectos como complemento nutricional de la dieta: fuente de lípidos potencialmente bioactivosSanturino-Fontecha, Cristina; García-Serrano, Alba M. ; Castro-Gómez, Pilar ; Calvo, Maria V.  ; Fontecha, F. Javier  artículo