Firma en Digital.CSIC (*):
Cueva, Carolina
 
Centro o Instituto:
CSIC-UAM - Instituto de Investigación en Ciencias de la Alimentación (CIAL)
 
Departamento:
Biotecnología y microbiología de alimentos. Grupo de Biotecnología Enológica Aplicada (BEA)
 
Categoría Profesional:
Personal Posdoctoral
 
Especialización:
El grupo aborda temáticas relacionadas con la seguridad alimentaria y calidad sensorial del vino, con especial énfasis en los microorganismos enológicos y en las propiedades fisiológicas del vino y de sus componentes, a nivel del tracto buco-gastrointestinal y en relación con la microbiota humana
 
Email:
carolina.cueva@csic.es
 
 
Otros identificadores (con url):
 

Results 1-20 of 35 (Search time: 0.001 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1openAccess2015A survey of modulation of gut microbiota by dietary polyphenolsDueñas, Montserrat; Muñoz-González, Irene ; Cueva, Carolina  ; Jiménez-Girón, Ana ; Sánchez-Patán, Fernando ; Santos-Buelga, Celestino; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
2closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Ability of human oral microbiota to produce wine odorant aglycones from odourless grape glycosidic aroma precursorsMuñoz-González, Carolina  ; Cueva, Carolina  ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
3closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antibacterial activity of wine phenolic compounds and oenological extracts against potential respiratory pathogensCueva, Carolina  ; Muñoz-González, Irene ; Bustos, Irene ; Requena, Teresa  ; Campo, R. del; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
4openAccessAntibiosis of vineyard.pdf.jpg2011Antibiosis of vineyard ecosystem fungi against food-borne microorganismsCueva, Carolina  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
5closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJun-2010Antimicrobial activity of phenolic acids against commensal, probiotic and pathogenic bacteriaCueva, Carolina  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Requena, Teresa  ; Bartolomé, Begoña  artículo
6closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2012Antimicrobial phenolic extracts able to inhibit lactic acid bacteria growth and wine malolactic fermentationGarcía-Ruiz, Almudena ; Cueva, Carolina  ; González-Rompinelli, E. ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
7closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Antioxidant and antimicrobial assessment of licorice supercritical extractsQuintana, Somaris E.; Cueva, Carolina  ; Villanueva, D. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Fornari, Tiziana  ; Rodríguez García-Risco, Mónica  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Application of a new dynamic gastrointestinal simulator (SIMGI) to study the impact of red wine in colonic metabolismCueva, Carolina  ; Jiménez-Girón, Ana ; Muñoz-González, Irene ; Esteban-Fernández, Adelaida ; Gil-Sánchez, Irene ; Dueñas, Montserrat; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles  ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
9openAccessbehavisimgi.pdf.jpg2019Behaviour of citrus pectin during its gastrointestinal digestion and fermentation in a dynamic simulator (simgi®)Ferreira, Alvaro ; Moreno, F. Javier ; Cueva, Carolina  ; Gil-Sánchez, Irene ; Villamiel, Mar  artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Can dynamic in vitro digestion systems mimic the physiological reality?Dupont, Didier; Alric, M.; Blanquet-Diot, S.; Bornhorst; G.; Cueva, Carolina  ; Deglaire, A.; Denis, S.; Ferrua, M.; Havenaar, R.; Lelieveld, J.; Mackie, A. R.; Marzorati, M.; Ménard, Olivia; Minekus, M.; Miralles, Beatriz  ; Recio, Isidra  ; Abbeele, P. van denartículo
11closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2017Chemical characterization and in vitro colonic fermentation of grape pomace extractsGil-Sánchez, Irene ; Ayuda-Durán, Begoña; González-Manzano, Susana; Santos-Buelga, Celestino; Cueva, Carolina  ; Martín-Cabrejas, María A.  ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
12openAccessDegradation of biogenic amines.pdf.jpg2012Degradation of biogenic amines by vineyard ecosystem fungi. Potential use in winemakingCueva, Carolina  ; García-Ruiz, Almudena ; González-Rompinelli, E. ; Bartolomé, Begoña  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2015Development of human colonic microbiota in the computer-controlled dynamic SIMulator of the GastroIntestinal tract SIMGIBarroso, Elvira ; Cueva, Carolina  ; Peláez, Carmen  ; Martínez-Cuesta, M. Carmen  ; Requena, Teresa  artículo
14closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Dynamic gastric digestion of a commercial whey protein concentrateMiralles, Beatriz  ; Del Barrio, R.; Cueva, Carolina  ; Recio, Isidra  ; Amigo, Lourdes  artículo
15closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2018Dynamic gastrointestinal digestion of grape pomace extracts: Bioaccessible phenolic metabolites and impact on human gut microbiotaGil-Sánchez, Irene ; Cueva, Carolina  ; Sanz-Buenhombre, Marisa; Guadarrama, Alberto; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
16closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2014Evaluation of SPE as Preparative Technique for the Analysis of Phenolic Metabolites in Human FecesMuñoz-González, Irene ; Sánchez-Patán, Fernando ; Jiménez-Girón, Ana ; Cueva, Carolina  ; Monagas Juan, María Josefina ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo
17closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2013Extractos fenólicos vegetales como antimicrobianos en vinificación (I). La Semana vitivinícola, ISSN 0037-184X, Nº 3404, 2013, págs. 1254-1259García-Ruiz, Almudena ; Cueva, Carolina  ; González-Rompinelli, E. ; Rodríguez-Bencomo, Juan José ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
18openAccessFeasibility and application.pdf.jpg2012Feasibility and application of liquid-liquid extraction combined with gas chromatography-mass spectrometry for the analysis of phenolic acids from grape polyphenols degraded by human faecal microbiotaMuñoz-González, Carolina  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Rodríguez-Bencomo, Juan José ; Cueva, Carolina  ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Bartolomé, Begoña  ; Pozo-Bayón, Mª Ángeles  artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Gastrointestinal digestion of food-use silver nanoparticles in the dynamic SIMulator of the GastroIntestinal tract (simgi®). Impact on human gut microbiotaCueva, Carolina  ; Gil-Sánchez, Irene ; Tamargo García, Alba; Miralles, Beatriz  ; Crespo, Julian; Bartolomé, Begoña  ; Moreno-Arribas, M. Victoria  artículo
20openAccessGut microbial catabolism.pdf.jpg2012Gut microbial catabolism of grape seed flavan-3-ols by human faecal microbiota. Targetted analysis of precursor compounds, intermediate metabolites and end-productsSánchez-Patán, Fernando ; Cueva, Carolina  ; Monagas Juan, María Josefina ; Martín-Álvarez, Pedro J. ; Moreno-Arribas, M. Victoria  ; Bartolomé, Begoña  artículo