2017_03_11_IMG_0208.JPG picture
 
Firma en Digital.CSIC (*):
Val Falcón, Jesús
 
Otras firmas:
Val, J
 
Centro o Instituto:
CSIC - Estación Experimental de Aula Dei (EEAD)
 
Departamento:
Nutrición Vegetal - Plant Nutrition
 
Categoría Profesional:
Científico Titular y Director de EEAD
 
Especialización:
Ca-related physiological disorders in fruits and vegetables is causing major economic losses associated with decreased quality and post-harvest storability of commodities. The aim of my work is to learn about the physiological and nutritional bases which determine the development, quality and ultimately, the postharvest performance and shelf-life of the fruit with especial regard to Ca nutrition.
 
Email:
jesus.val@csic.es
 
 
Perfil en Google Scholar:
 
 
 

Results 1-20 of 73 (Search time: 0.0 seconds).

RightsPreviewIssue DateTitleAuthor(s)Type
1closedAccessAcceso_Restringido.pdf.jpg1994An Improved HPLC method for rapid analysis of the xanthophyll cycle pigmentsVal Falcón, Jesús  ; Monge Pacheco, Emilio ; Baker, Neil, R.artículo
2openAccessANALES_17_1-2-Análisis cuantitativo.pdf.jpg1984Análisis cuantitativo de pigmentos en plantas superiores por HPLCMonge Pacheco, Emilio ; Val Falcón, Jesús  ; Heras Cobo, Luis artículo
3openAccessValJ_Vrural_2005.pdf.jpgSep-2005Aplicaciones foliares para la nutrición de los frutales de pepitaVal Falcón, Jesús  artículo
4openAccessMongeE_ActHort_1995.pdf.jpg1995Application of chlorophyll fluorescence to study iron and manganese deficiencies in peach treeVal Falcón, Jesús  ; Sanz Encinas, Manuel ; Montañés García, Luis ; Monge Pacheco, Emilio artículo
5openAccessValJ_PostHarvestBiolTechnol_2013.pdf.jpgDec-2013Assessment of watercore development in apples with MRI: Effect of fruit location in the canopyMelado-Herreros, Ángela; Muñoz-García, Miguel Angel; Blanco Braña, Álvaro ; Val Falcón, Jesús  ; Fernández-Valle, Encarnación; Barreiro Elorza, Pilarartículo
6openAccessValJ_VidaRural_2011.pdf.jpgSep-2011Avances en el control del bitter pit en manzanoVal Falcón, Jesús  ; Blanco Braña, Álvaro ; Fernández, Victoria artículo
7openAccessValJ_Vrural_2003.pdf.jpgMar-2003Avances recientes en la investigación del Bitter pitVal Falcón, Jesús  artículo
8closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2018El Banco de Germoplasma de Manzano de la Estación Experimental de Aula Dei como fuente de diversidad de calidad de frutoReig Córdoba, Gemma  ; Mignard, Pierre ; Font i Forcada, Carolina  ; Val Falcón, Jesús  ; Moreno Sánchez, María Ángeles  artículo
9openAccessValJ_ActHortic_2019.pdf.jpgSep-2019Biodegradable plastics for improving soil and fruit quality characteristicsRedondo Taberner, Diego; Peñalva, C.; Val Falcón, Jesús  ; Braca, F.; Pérez , M.artículo
10closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgJul-2018Calidad del fruto en variedades de melocotonero y nectarina del Banco de Germoplasma de la Estación Experimental de Aula DeiFont i Forcada, Carolina  ; Reig Córdoba, Gemma  ; Mignard, Pierre ; Val Falcón, Jesús  ; Moreno Sánchez, María Ángeles  artículo
11openAccessValJ_Itea_2001.pdf.jpg2002Caracterización de la deficiencia de calcio en plantas de tomate utilizando parámetros fisiológicosSanz Miguel, María Ángeles; Blanco Braña, Álvaro ; Monge Pacheco, Emilio ; Val Falcón, Jesús  artículo
12openAccessValJ_HeraldoAragón_2020.pdf.jpgMar-2020Los centros de investigación agroalimentaria aragoneses donan a Sanidad las mascarillas, guantes y desinfectantes de sus laboratoriosGarcía, Chus; Val Falcón, Jesús  artículo de periódico
13closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1987Changes in photosynthetic pigment composition in higher plants as affected by iron nutrition statusVal Falcón, Jesús  ; Monge Pacheco, Emilio ; Heras Cobo, Luis ; Abadía Bayona, Javier  artículo
14closedAccessmod vers.aut pend.pdf.jpgJan-2014Comparison of X-ray CT and MRI of watercore disorder of different apple cultivarsHerremans, Els; Melado-Herreros, Ángela; Defraeye, Thijs; Verlinden, Bert; Hertog, Maarten; Verboven, Pieter; Val Falcón, Jesús  ; Fernández-Valle, Encarnación; Bongaers, Evi; Estrade, Pascal; Wevers, Martine; Barreiro Elorza, Pilar; Bart M., Nicolaïartículo
15closedAccess1995Crop-load effects on vegetative growth, mineral nutrient concentration and leaf water potential in Catherine' peachBlanco Braña, Álvaro ; Pequerul, Alberto ; Val Falcón, Jesús  ; Monge Pacheco, Emilio ; Gómez-Aparisi, Joaquínartículo
16openAccessValJ_IntJFoodProp_2014.pdf.jpg16-Jan-2014Determination of color, antioxidant activity and phenolic profile of different fruit tissue of Spanish ‘Verde Doncella’ apple cultivarKrawitzky, Michael ; Arias Álvarez, Esther; Peiró, J. M.; Negueruela Suberviola, Ángel Ignacio; Val Falcón, Jesús  ; Oria, Rosaartículo
17openAccessLafuenteV_SpanishJAgricRes_2019.pdf.jpg2019Determination of soluble solids content in Prunus avium by Vis/NIR equipment using linear and non-linear regression methodsLafuente Rosales, Victoria ; Herrera, Luis J.; Val Falcón, Jesús  ; Ghinea, Razvan; Negueruela Suberviola, Ángel Ignacioartículo
18closedAccess2006Differential effects of prohexadione-calcium on red colour development in 'Royal Gala' and 'Fuji' applesMata Bordonaba, Ana Pilar ; Val Falcón, Jesús  ; Blanco Braña, Álvaro artículo
19closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg1993Effect of iron chlorosis on mineral nutrition and lipid composition of thylakoid biomembrane in Prunus persica (L.) BastchMonge Pacheco, Emilio ; Pérez-Rontomé, Carmen  ; Pequerul, Alberto ; Madero, Pilar ; Val Falcón, Jesús  artículo
20openAccessValJ_JPlantNutr_2008.pdf.jpgNov-2008Effect of Pre-Harvest Calcium Sprays on Calcium Concentrations in the Skin and Flesh of ApplesVal Falcón, Jesús  ; Monge Pacheco, Emilio ; Risco, David; Blanco Braña, Álvaro artículo