DSpace

Digital.CSIC >

Browsing by Author Sánchez-Patán, Fernando

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Showing results 1 to 18 of 18
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2013A winery-scale trial of the use of antimicrobial plant phenolic extracts as preservatives during wine ageing in barrelsGonzález-Rompinelli, E.; Rodríguez-Bencomo, Juan José; García-Ruiz, Almudena; Sánchez-Patán, Fernando; Martín-Álvarez, Pedro J.; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
2012Capability of Lactobacillus plantarum IFPL935 to catabolize Flavan-3-ol compounds and complex phenolic extractsSánchez-Patán, Fernando; Tabasco, Raquel; Monagas, María; Requena, Teresa; Peláez, Carmen; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2015Comparative in vitro fermentations of cranberry and grape seed polyphenols with colonic microbiotaSánchez-Patán, Fernando; Barroso, Elvira; Wiele, Tom van de; Jiménez-Girón, Ana; Martín-Álvarez, Pedro J.; Moreno Arribas, Mª Victoria; Martínez-Cuesta, M. Carmen; Peláez, Carmen; Requena, Teresa; Bartolomé, BegoñaArtículo
2013Comparative study of microbial-derived phenolic metabolites in human feces after intake of gin, red wine, and dealcoholized red wineJiménez-Girón, Ana; Queipo-Ortuño, María Isabel; Muñoz-González, Irene; Sánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Martín-Álvarez, Pedro J.; Tinahones, Francisco J.; Andrés-Lacueva, Cristina; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
2012Comprehensive assessment of the quality of commercial cranberry products. Phenolic characterization and in vitro bioactivitySánchez-Patán, Fernando; Bartolomé, Begoña; Martín-Álvarez, Pedro J.; Monagas, MaríaArtículo
2011Determination of Microbial Phenolic Acids in Human Faeces by UPLC-ESI-TQ MSSánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
Oct-2011Effect of grape polyphenols on lactic acid bacteria and bifidobacteria growth: Resistance and metabolismTabasco, Raquel; Sánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª Victoria; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2014Evaluation of SPE as Preparative Technique for the Analysis of Phenolic Metabolites in Human FecesMuñoz-González, Irene; Sánchez-Patán, Fernando; Jiménez-Girón, Ana; Cueva, Carolina; Monagas, María; Martín-Álvarez, Pedro J.; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2012Gut microbial catabolism of grape seed flavan-3-ols by human faecal microbiota. Targetted analysis of precursor compounds, intermediate metabolites and end-productsSánchez-Patán, Fernando; Cueva, Carolina; Monagas, María; Martín-Álvarez, Pedro J.; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2012In vitro fermentation of a red wine extract by human gut microbiota: Changes in microbial groups and formation of phenolic metabolitesSánchez-Patán, Fernando; Cueva, Carolina; Monagas, María; Quintanilla-López, Jesús Eduardo; Lebrón Aguilar, Rosa; Martín-Álvarez, Pedro J.; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2013In vitro fermentation of grape seed flavan-3-ol fractions by human faecal microbiota: changes in microbial groups and phenolic metabolitesCueva, Carolina; Sánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Martín-Álvarez, Pedro J.; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
2010Insights into the metabolism and microbial biotransformation of dietary flavan-3-ols and the bioactivity of their metabolitesMonagas, María; Sánchez-Patán, Fernando; Garrido, Ignacio; Gómez-Cordovés, Carmen; Bartolomé, BegoñaArtículo
2013Lactobacillus plantarum IFPL935 favors the initial metabolism of red wine polyphenols when added to a colonic microbiotaBarroso, Elvira; Sánchez-Patán, Fernando; Martín-Álvarez, Pedro J.; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª Victoria; Peláez, Carmen; Requena, Teresa; Wiele, Tom van de; Martínez-Cuesta, M. CarmenArtículo
2012Modulación de la microbiota humana por polifenoles del vino. Estudios in vitroCueva, Carolina; Sánchez-Patán, Fernando; Muñoz-González, Irene; Monagas, María; Walton, Gemma E.; Gibson, Glenn; Martín-Álvarez, Pedro J.; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaComunicación de congreso
2011Parcial replacement of sulfur dioxide by antimicrobial phenolic extracts as a preservative of wine: effects on wine organoleptic characteristicsRodríguez-Bencomo, Juan José; García-Ruiz, Almudena; Sánchez-Patán, Fernando; González-Rompinelli, E.; Martín-Álvarez, Pedro J.; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaPóster
2015Studies on modulation of gut microbiota by wine polyphenols: From isolated cultures to omic approachesDueñas, Montserrat; Cueva, Carolina; Muñoz-González, Irene; Jiménez-Girón, Ana; Sánchez-Patán, Fernando; Santos-Buelga, Celestino; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2011Synthesis, analytical features, and biological relevance of 5-(3′,4′-Dihydroxyphenyl)-γ-valerolactone, a microbial metabolite derived from the catabolism of dietary flavan-3-olsSánchez-Patán, Fernando; Chioua, Mourad; Garrido, Ignacio; Cueva, Carolina; Samadi, Abdelouahid; Marco Contelles, José Luis; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, Begoña; Monagas, MaríaArtículo
2014Tolerance and safety of intravenous streptomycin therapy in patients with tuberculosisPérez Tanoira, R.; Sánchez-Patán, Fernando; Jiménez-Girón, Ana; Fernández Roblas, R.; Esteban, J.; Fernández Guerrero, M. L.Artículo

Showing results 1 to 18 of 18