DSpace

Digital.CSIC >

Browsing by Author Peláez, Carmen

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Showing results 1 to 20 of 39
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2014Adhesion abilities of dairy Lactobacillus plantarum strains showing an aggregation phenotypeGarcía-Cayuela, Tomás; Bustos, Irene; Gómez de Cadiñanos, Luz P.; Requena, Teresa; Peláez, Carmen; Martínez-Cuesta, M. CarmenArtículo
2013Antimicrobial activity of lacticin 3147 against oenological lactic acid bacteria. Combined effect with other antimicrobial agentsGarcía-Ruiz, Almudena; Requena, Teresa; Peláez, Carmen; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª Victoria; Martínez-Cuesta, M. CarmenArtículo
1997Bacteriocin-induced lysis of lactic acid bacteriaMartínez-Cuesta, M. Carmen; Requena, Teresa; Peláez, CarmenComunicación de congreso
Dec-2009Bioconversion of anthocyanin glycosides by Bifidobacteria and LactobacillusÁvila, Marta; Hidalgo, María; Sánchez-Moreno, Concepción; Peláez, Carmen; Requena, Teresa; Pascual-Teresa, Sonia deArtículo
1990Bioprocesos en la Industria LácteaGómez, Rosario; Peláez, CarmenArtículo
2012Capability of Lactobacillus plantarum IFPL935 to catabolize Flavan-3-ol compounds and complex phenolic extractsSánchez-Patán, Fernando; Tabasco, Raquel; Monagas, María; Requena, Teresa; Peláez, Carmen; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2014Competition mechanisms of lactic acid bacteria and bifidobacteria: Fermentative metabolism and colonizationTabasco, Raquel; Fernández de Palencia, P.; Fontecha, F. Javier; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2012Control del flujo metabólico de alfa-cetoácidos mediante la inactivación del gen panE en estirpes de Lactococcus lactis con actividad GDHGarcía-Cayuela, Tomás; Gómez de Cadiñanos, Luz P.; Peláez, Carmen; Requena, TeresaPóster
Jan-2010Control of late blowing in cheese by adding lacticin 3147-producing Lactococcus lactis IFPL 3593 to the starterMartínez-Cuesta, M. Carmen; Bengoechea, José; Bustos, Irene; Rodríguez, Beatriz; Requena, Teresa; Peláez, CarmenArtículo
2002Efecto de una bacteriocina lítica en el desarrollo de aroma de queso semiduroPeláez, Carmen; Plaza, Merichel; Fernández de Palencia, P.; Martínez-Cuesta, M. Carmen; Requena, TeresaPóster
2011Efecto del consumo moderado del vino sobre la microbiota de la cavidad bucalTabasco, Raquel; García-Cayuela, Tomás; Muñoz-González, Irene; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, Begoña; Martínez-Cuesta, M. Carmen; Peláez, Carmen; Requena, TeresaPóster
2012Effect of Flavan-3-ols on the adhesion of potential probiotic lactobacilli to intestinal cellsBustos, Irene; García-Cayuela, Tomás; Hernández-Ledesma, Blanca; Peláez, Carmen; Requena, Teresa; Martínez-Cuesta, M. CarmenArtículo
Oct-2011Effect of grape polyphenols on lactic acid bacteria and bifidobacteria growth: Resistance and metabolismTabasco, Raquel; Sánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª Victoria; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2012Effects on intestinal microbiota of probiotic fermented milk used for prevention of antibiotic-associated diarrhoeaTabasco, Raquel; Fontecha, F. Javier; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2013¿Existe una relación entre la microbiota intestinal, el consumo de probióticos y la modulación del peso corporal?Rodríguez, Juan M.; Sobrino, O. J.; Marcos, Ascensión; Collado, M. del Carmen; Pérez Martínez, Gaspar; Martínez-Cuesta, M. Carmen; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2012Expression in Lactococcus lactis of functional genes related to amino acid catabolism and cheese aroma formation is influenced by branched chain amino acidsGarcía-Cayuela, Tomás; Gómez de Cadiñanos, Luz P.; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2012Fluorescent protein vectors for promoter analysis in lactic acid bacteria and Escherichia coliGarcía-Cayuela, Tomás; Gómez de Cadiñanos, Luz P.; Mohedano Bonillo, Mari Luz; Fernández de Palencia, P.; Boden, Daniel; Wells, Jerry; Peláez, Carmen; López, Paloma; Requena, TeresaArtículo
2011Formación de aroma en queso por bacterias lácticas. Principales rutas metabólicasMartínez-Cuesta, M. Carmen; Peláez, Carmen; Requena, TeresaTrabajo de divulgación
2011Galactooligosaccharides derived from lactose and lactulose: Influence of structure on Lactobacillus, Streptococcus and Bifidobacterium growthCardelle-Cobas, Alejandra; Corzo, Nieves; Olano, Agustín; Peláez, Carmen; Requena, Teresa; Ávila, MartaArtículo
2013Inactivation of the panE gene in Lactococcus lactis enhances formation of cheese aroma compoundsGómez de Cadiñanos, Luz P.; García-Cayuela, Tomás; Yvon, Mireille; Martínez-Cuesta, M. Carmen; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo

Showing results 1 to 20 of 39