DSpace

Digital.CSIC >

Browsing by Author Bartolomé, Begoña

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Showing results 1 to 20 of 47
Issue DateTitleAuthor(s)Type
2013A winery-scale trial of the use of antimicrobial plant phenolic extracts as preservatives during wine ageing in barrelsGonzález-Rompinelli, E.; Rodríguez-Bencomo, Juan José; García-Ruiz, Almudena; Sánchez-Patán, Fernando; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
Sep-2010Almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb) polyphenols: From chemical characterization to targeted analysis of phenolic metabolites in humansBartolomé, Begoña; Monagas, María; Garrido, Ignacio; Gómez-Cordovés, Carmen; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Lebrón Aguilar, Rosa; Urpí-Sarda, Mireia; Llorach, Rafael; Andrés-Lacueva, CristinaArtículo
2012Antibacterial activity of wine phenolic compounds and oenological extracts against potential respiratory pathogensCueva, Carolina; Mingo, S.; Muñoz-González, Irene; Bustos, Irene; Requena, Teresa; Campo, R. del; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
2011Antibiosis of vineyard ecosystem fungi against food-borne microorganismsCueva, Carolina; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2013Antimicrobial activity of lacticin 3147 against oenological lactic acid bacteria. Combined effect with other antimicrobial agentsGarcía-Ruiz, Almudena; Requena, Teresa; Peláez, Carmen; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª Victoria; Martínez-Cuesta, M. CarmenArtículo
Jun-2010Antimicrobial activity of phenolic acids against commensal, probiotic and pathogenic bacteriaCueva Sánchez, Carolina; Moreno Arribas, Mª Victoria; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Requena, Teresa; Bartolomé, BegoñaArtículo
2012Antimicrobial phenolic extracts able to inhibit lactic acid bacteria growth and wine malolactic fermentationGarcía-Ruiz, Almudena; Cueva, Carolina; González-Rompinelli, E.; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
Jun-2010Are lactic acid bacteria able to degrade biogenic amines in wines?García-Ruiz, A.; González-Rompinelli, E.; Bartolomé, Begoña; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Moreno Arribas, Mª VictoriaComunicación de congreso
2013Assessment of the impact of the addition of antimicrobial plant extracts to wine: Volatile and phenolic compositionGarcía-Ruiz, Almudena; Rodríguez-Bencomo, Juan José; Garrido, Ignacio; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2012Capability of Lactobacillus plantarum IFPL935 to catabolize Flavan-3-ol compounds and complex phenolic extractsSánchez-Patán, Fernando; Tabasco, Raquel; Monagas, María; Requena, Teresa; Peláez, Carmen; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2014Chemical evaluation of white wines elaborated with a recombinant Saccharomyces cerevisiae strain overproducing mannoproteinsJuega, M.; Gonzalez-Ramos, D.; Bartolomé, Begoña; Carrascosa, Alfonso V.; Martínez Rodríguez, Adolfo JoséArtículo
Feb-2011Comparative study of the inhibitory effects of wine polyphenols on the growth of enological lactic acid bacteriaGarcía-Ruiz, Almudena; Moreno Arribas, Mª Victoria; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Bartolomé, BegoñaArtículo
2012Comprehensive assessment of the quality of commercial cranberry products. Phenolic characterization and in vitro bioactivitySánchez-Patán, Fernando; Bartolomé, Begoña; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Monagas, MaríaArtículo
2012Degradation of biogenic amines by vineyard ecosystem fungi. Potential use in winemakingCueva, Carolina; García-Ruiz, Almudena; González-Rompinelli, E.; Bartolomé, Begoña; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
2011Determination of Microbial Phenolic Acids in Human Faeces by UPLC-ESI-TQ MSSánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, BegoñaArtículo
2011Efecto del consumo moderado del vino sobre la microbiota de la cavidad bucalTabasco, Raquel; García-Cayuela, Tomás; Muñoz-González, Irene; Moreno Arribas, Mª Victoria; Bartolomé, Begoña; Martínez-Cuesta, M. Carmen; Peláez, Carmen; Requena, TeresaPóster
Oct-2011Effect of grape polyphenols on lactic acid bacteria and bifidobacteria growth: Resistance and metabolismTabasco, Raquel; Sánchez-Patán, Fernando; Monagas, María; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª Victoria; Peláez, Carmen; Requena, TeresaArtículo
2012Effect of using glutathione-enrichedinactive dry yeast preparations on the phenolic composition of rosé grenache wines during winemakingAndújar-Ortiz, Inmaculada; Pozo-Bayón, Mª Ángeles; Garrido, Ignacio; Bartolomé, Begoña; Martín Álvarez, Pedro Jesús; Moreno Arribas, Mª VictoriaArtículo
2010Enhancement of anthocyanins and selected aroma compounds in strawberry fruits through methyl jasmonate vapor treatmentPeña Moreno, F. de la; Monagas, María; Blanch, Gracia P.; Bartolomé, Begoña; Ruiz del Castillo, M. LuisaArtículo
2011Enzymatic activities of wine lactic acid bacteria: production of volatile sulphur compounds and varietal aromasMartínez-Cuesta, M. Carmen; García-Ruiz, Almudena; Rodríguez-Bencomo, Juan José; Muñoz-González, Carolina; Pozo-Bayón, Mª Ángeles; Requena, Teresa; Bartolomé, Begoña; Moreno Arribas, Mª VictoriaPóster

Showing results 1 to 20 of 47