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openAccessfpls_08_01902.pdf.jpg7-nov-2017An Oleuropein β-Glucosidase from Olive Fruit Is Involved in Determining the Phenolic Composition of Virgin Olive OilVelázquez-Palmero, David CSIC; Romero-Segura, Carmen CSIC; García-Rodríguez, Rosa CSIC; Hernández, María L.; Vaistij, Fabián E.; Graham, Ian A.; Pérez Rubio, Ana Gracia CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpg26-may-2022Aproximaciones de genómica funcional para la mejora de la calidad del aceite de oliva: el caso del aromaMartínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID comunicación de congreso
openAccessPlant_Cell_Environment_2022_Perez‐Arcoiza_Carbon supply and water.pdf.jpg10-may-2022Carbon supply and water status regulate fatty acid and triacylglycerol biosynthesis at transcriptional level in the olive mesocarpPérez-Arcoiza, Adrián CSIC ORCID; Hernández, M. Luisa CSIC ORCID; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Hernández Santana, V.; Díaz-Espejo, Antonio CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgmar-2016Characterization of the S. cerevisiae inp51 mutant links phosphatidylinositol 4,5-bisphosphate levels with lipid content, membrane fluidity and cold growthCórcoles-Sáez, Issac; Hernández, María Luisa; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Prieto, José A.; Randez-Gil, Franciscaartículo
openAccessAlfonsoM_JExpBot_2012.pdf.jpgago-2012Contribution of the different omega-3 fatty acid desaturase genes to the cold response in soybeanRomán Fernández, Ángela CSIC ORCID; Andreu Gargallo, Vanesa CSIC ORCID; Hernández, María Luisa; Lagunas Castán, Beatriz CSIC ORCID; Picorel Castaño, Rafael CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Alfonso Lozano, Miguel CSIC ORCID artículo
openAccessaccesoRestringido.pdf.jpgdic-2021Determination of Vegetable Oils in Olive Oil Mixtures Using a Stepwise Strategy Based on H-1-Nmr Fingerprinting and Pattern RecognitionAlonso-Salces, Rosa María; Berrueta, Luis Ángel; Quintanilla-Casas, Beatriz; Vichi, Stefania CSIC ORCID; Tres, Alba; Asensio-Regalado, Carlos; Viacava, Gabriela Elena; Poliero, Aimará Ayelen; Valli, Enrico; Bendini, Alessandra; Gallina Toschi, Tullia; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Gallo, Blancaartículo
openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2016Differential contribution of endoplasmic reticulum and chloroplast ω-3 fatty acid desaturase genes to the linolenic acid content of olive (Olea europaea) fruitHernández, María Luisa; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessfpls_2021_12_751959.pdf.jpg12-nov-2021Distinct Physiological Roles of Three Phospholipid:Diacylglycerol Acyltransferase Genes in Olive Fruit with Respect to Oil Accumulation and the Response to Abiotic StressHernández, María Luisa; Moretti, Samuele; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; García, Úrsula; Pérez-Herrero, Ana; Sebastiani, Luca; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessfpls_11_00860.pdf.jpg2-jul-2020Editorial: Proceedings of Olivebioteq 2018 – Olive Management, Biotechnology and Authenticity of Olive ProductsFernández Luque, José Enrique CSIC ORCID ; Díaz-Espejo, Antonio CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID artículo
openAccessEffect_reguoated_deficit_2018_Postprint.pdf.jpg31-may-2018Effect of a regulated deficit irrigation strategy in a hedgerow ‘Arbequina’ olive orchard on the mesocarp fatty acid composition and desaturase gene expression with respect to olive oil qualityHernández, M. Luisa CSIC ORCID; Velázquez-Palmero, David CSIC; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Fernández Luque, José Enrique CSIC ORCID ; Díaz-Espejo, Antonio CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessolive-fruit.pdf.jpgfeb-2011Effect of different environmental stresses on the expression of oleate desaturase genes and fatty acid composition in olive fruitHernández, M. Luisa CSIC ORCID; Padilla, María Nieves; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Mancha Perello, Manuel CSIC ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2019Effect of saline irrigation on physiological traits, fatty acid composition and desaturase genes expression in olive fruit mesocarpMoretti, Samuele; Francini, Alessandra; Hernández, M. Luisa CSIC ORCID; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Sebastiani, Lucaartículo
closedAccessaccesoRestringido.pdf.jpgoct-2018Evaluating the contribution of fruit photosynthesis toward the biogenesis of olive oilPérez-Arcoiza, Adrián CSIC ORCID; Hernández, M. Luisa CSIC ORCID; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Díaz-Espejo, Antonio CSIC ORCID póster de congreso
closedAccess2009Expression Analysis Identifies FAD2-2 as the Olive Oleate Desaturase Gene Mainly Responsible for the Linoleic Acid Content in Virgin Olive OilHernández, M. Luisa CSIC ORCID; Padilla, María Nieves; Mancha Perello, Manuel CSIC ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessAEM2007-Rodriguez.pdf.jpgene-2007Fluidization of Membrane Lipids Enhances the Tolerance of Saccharomyces cerevisiae to Freezing and Salt StressRodríguez Vargas, Sonia CSIC; Sánchez-García, Alicia CSIC ORCID; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Prieto Alamán, José Antonio CSIC ORCID; Rández Gil, Francisca CSIC ORCIDartículo
openAccessJAFC_2023_V71_15701.pdf.jpg25-oct-2023Functional Characterization of Four Olive Squalene Synthases with Respect to the Squalene Content of the Virgin Olive OilHernández, M. Luisa CSIC ORCID; Muñoz-Ocaña, Cristina; Posada, Pilar; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; Hornero-Méndez, Dámaso CSIC ORCID ; Gómez-Coca, R. B. CSIC ORCID ; Belaj, Angjelina; Moreda, Wenceslao CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
closedAccess14-oct-2009Functional characterization of two 13-lipoxygenase genes from olive fruit in relation to the biosynthesis of volatile compounds of virgin olive oilPadilla, María Nieves; Hernández, M. Luisa CSIC ORCID; Sanz, Carlos CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessjun-2014Identificación de nuevas brasicáceas con potencial para la producción de nuevos biocombustibles de segunda generaciónClaver Lacasa, Ana CSIC; López Sánchez, María Victoria CSIC ORCID ; Vega Maeso, Marina de la CSIC; López-Gomollón, Sara CSIC ORCID; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID ; Picorel Castaño, Rafael CSIC ORCID ; Alfonso Lozano, Miguel CSIC ORCID comunicación de congreso
openAccessaccesoRestringido.pdf.jpg2021Identificados los genes implicados en la calidad y duración del aceite de oliva: Valoración.Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID artículo
openAccessIdentification_QTLs.pdf.jpgjul-2017Identification of QTLs and key fatty acid desaturase genes involved in the unsaturated fatty acid composition of olive oilHernández, M. Luisa CSIC ORCID; Belaj, Angjelina; Sicardo, M. Dolores CSIC ORCID; León, Lorenzo; de la Rosa, Raúl CSIC ORCID CVN ; Atienza, Sergio G. CSIC ORCID ; Martínez-Rivas, José Manuel CSIC ORCID comunicación de congreso